VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI PİLAVLAR PATLICANLI
PİLAV 1 büyük
patlıcan 1 bardak pirinç 1,5 bardak kaynar su 1 büyük soğan 2 tatlı
kaşığı doğranmış nane (veya 2 tatlı kaşığı kuru nane) 1/4 bardak
zeytinyağı 1/4 bardak mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı
kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber Patlıcanları
yıkayın, şeritler halinde soyun ve 2,5 cm kalınlığında halka halka kesin 1/4
bardak mısırözü yağını kızdırın, iyice kızdığında patlıcanları koyup her iki
tarafı iyice kızarana kadar kızartın. Kağıt havlu üstüne çıkartın ve tencerede
kalan yağı başka bir kızartma için alın. Soğanları küçük küçük doğrayın, 1/4
bardak zeytinyağı ile tencereye koyup, ateşin üstüne koyun. Soğanlar pembeleşene
kadar karıştırın. Bu esnada pirinci yıkayıp suyunu süzdürün ve yağdaki soğanları
ekleyin. Tuz, biber, baharatlar ve taze ya da kuru naneyi ekleyerek 5 dakika
kadar karıştırıp pişirin. Ateşe dayanaklı (20 cm.lik) bir pyrex tencereye
kavrulmuş pirinci koyup üzerine patlıcan kızartmaları yerleştirin ve 1,5
bardaklık kaynar suyu da ekleyerek 10 dakika orta ateşte, 10 dakika da kısık
ateşte pişirin. Sonra kapağını açıp iki kat yaptığınız kağıt havluyu yemeğin
üstüne koyarak kapağı tekrar kapatın. Servis yapmadan önce 15 dakika
dinlendirin. (Bu son 15 dakika kazanılmış zaman olarak bilinir ve pirinci
kabartır) Servis 4
kişiliktir.
|