VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI PİLAVLAR HAVUÇLU
PİLAV 1 bardak
pirinç 1,5 bardak kaynar su 1/2 bardak ince rendelenmiş havuç 1 orta
boy küçük doğranmış soğan 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin 1 tatlı
kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber (isteğe bağlı) Tereyağını eritin,
soğan ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar beraber pişirip tuz ve suyunu
koyun ve üzerini kapatın. Önce orta ateşte 10 dakika ve sonra çok kısık ateşte
bir 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp ikiye katlanmış kağıt havluyu yemeğin
üzerine koyup kapağı kapatın. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin. Servis
tabağına almadan önce mutlaka çatalla yavaşça karıştırın. (Tereyağı veya
margarin yerine mısırözü yağı kullanılabilir.) Servis 4
kişiliktir.
|