VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI PİLAVLAR İÇ
PİLAV 1 bardak
pirinç 1,5 bardak kaynar su 1 orta boy soğan, ince ince doğranmış 1
tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı
kaşığı yenibahar 1/2 bardak çam fıstığı 1/2 bardak tereyağ veya
sıvıyağ Tereyağını eriterek
veya sıvı yağ kullanarak doğranmış soğanları ve çam fıstığını tencereye koyun ve
fıstıklar kavrulana kadar karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de
ekleyerek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek
kapağını sıkıca kapatın. Beş dakika sonra ateşi kısık duruma getirip 15 dakika
daha pişirin. Sonra ateşi kapatın ve servis yapmadan önce demlenmeye
bırakın.
|